Les portes interiors
  • 11092
  • 0

Les portes interiors

Les utilitzem al dia a dia , serveixen per separa estances, tenir més intimitat allà on és necessari i fins hi tot podem donar un toc més personalitzat a casa nostra.

Per escollir les portes primer hem de tenir en compte si ens agrada veure un espai més diàfan o tot més separat per zones i més distribuït, també dependrà de com tinguem ja la distribució de les habitacions feta.

Poden ser abatibles, les més habituals, o correderes que permeten aprofitar millor l’espai i servir per separa espais grans; poden ser empotades dins la paret o anar amb una guia vista. Hem de tenir en compte al lloc on va la porta i el tipus d’espai que volem crear.

En els dos casos hem d’escollir si les volem cegues o bé amb vidre, el cas de les abatibles pot ser d’una porta, dues portes una fixa i una abatible, dues portes abatibles i fins hi tot portes enrasades a paret.

Pel que fa a l’estructura interior poden ser massisses que proporcionen un millor aïllament tèrmic i acústic, fetes de DM o aglomerat de fusta massissa i les que no ho són que tenen un pes inferior i són més econòmiques fetes de xapa de DM i cartró en forma de niu d’abella.

Per l’acabat exterior de les portes hem de rumiar primer amb la resta del pis o la casa, l’estil que tenim o el que volem aconseguir, i les textures i els colors que treballem al terra i parets de la vivenda.

Podem triar fusta vernissada o no, lacat brillant o mate, de vidre, amb vidre o sense vidre, les vetes de la fusta més o menys marcades i amb una direcció o altre…

Els marcs que van vistos poden ser de fusta massissa, de xapa DM o DM hidròfug. Els accessoris com les frontisses i les manetes també diferents acabats i escollirem un altre en consonància amb tot el conjunt.

A tenir en compte alhora de fer la tria de les portes:

  • El gruix de la paret on ha d’anar la porta tant pels marcs de les abatibles com per l’estructura de les correderes.
  • La mida del forat d’obra, mida total, i la mida de pas que volem que ens quedi
  • Si és dreta o Esquerra, sempre ho valorarem mirant quan empènyer cap a quin costat obra la porta.

Un consell també, es posar juntes a tota l’estructura interna de la porta per tal que tanqui més hermèticament, aïlli millor i alhora aconseguir que no sonin tant els cops de porta.

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

Powered by Clic Comunicació