Recomanacions a l’hora d’escollir un ciment cola adequat

Recomanacions a l’hora d’escollir un ciment cola adequat

Actualment disposem al mercat una gran varietat de ciments cola amb diferents característiques i usos per cadascun.

Hem de tenir molt en compte l’ús que en farem i com l’aplicarem segons cada superfície i circumstància climatològica. Caldrà diferenciar si l’apliquem a un suport que sigui absorbent o no, com el formigó, la ceràmica o el guix entre d’altres.

No només el material a aplicar es important, també haurem de valorar el lloc d’aplicació, no es el mateix aplicar-lo a l’interior o exterior, com al terra, a una paret, façana o piscina. Per això, segons el grau d’absorció de cada peça, s’ha de valorar quin tipus d’adhesiu es farà servir segons la seva adherència revisant la porositat.

Podem trobar al mercat 3 tipus de ciments que podem classificar segons les seves propietats d’adherència com C1 i C2. La C1 es un tipus d’adhesiu normal i C2 es millorat.

Les lletres F, T i E marquen les seves propietats com adhesiu fregat ràpid, de lliscament reduït i adhesiu amb temps d’obert extés respectivament.

Les lletres S indiquen la seva deformació transversal, com S1 per els deformables i S2 per els molt deformables, amb una deformitat de 5 o més mm.

Ciment cola clàssic. Es un ciment que es pot fer servir a terres i parets i es d’us exclusiu per interiors. De la gama de ciments cola son dels més econòmics.

Ciment cola per porcellànic. Es un tipus de ciment cola amb aplicació interior i exterior. Es pot fer servir amb gairebé qualsevol material tant al terra com a parets.

Té com a particularitat que permet una millor col·locació del material ja que el temps de secada es moderat.

Ciment de cola flexible. Aquest ciment es pot fer servir a interiors i exteriors. Es pot fer servir a tot tipus de materials i el temps per assecar es el més lent per poder-lo treballar més còmodament. Es el ciment cola amb el preu mes elevat.

Podem trobar tots tipus de ciments tant en color blanc com en color gris per aplicar-los segons la zona d’aplicació.

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

Powered by Clic Comunicació