El gresite més enllà de les piscines
  • 1434
  • 0

El gresite més enllà de les piscines

El gresite és un tipus de rajola de gres, sense absorció, creada a partir de materials vítrics cuits a molt altes temperatures.

És el producte més utilitzat en terres i parets de piscines degut a la seva resistència als canvis bruscos de temperatura i a múltiples agressions químiques.

Més enllà de les piscines ofereix moltes altres possibilitats com a paviment i revestiment de banys , encimeres de banys i cuines, sobres de taules i mobles, decoracions variades….

Es presenta les petites peces en malles o punts de silicona de 30x30cm aproximadament, també hi ha la opció de trobar-les en paper però normalment s’utilitzen mes els altres suport que permeten més rigidesa i saprecia millor la posició alhora de la col·locació.

Existeixen múltiples formats de peça com 1x1cm, 2,5×2,5cm, 5x5cm… en forma quadrada, rodona o fins hi tot de rombo, en textura llisa o antilliscant, hi ha infinitat de colors llisos, mates o brillant, degradats, torna solats,molts dissenys, decorats i cenefes.

Volem destacar que també hi ha remats per fer angles rectes ben acabats i gresites flourescents que destaquen en la foscor.

En el cas de les piscines, spas, banyeres o basses pel jardí, en funció de l’efecte que vulguem aconseguir escollirem un color o altre; per exemple, si posem un to blau o verd molt clar tindrem una aigua similar a les zones tropicals, si escollim un blau fosc donarà la impressió d’aigües més profundes.

Podem també jugar amb el color i acabat de la junta que hi posem, actualment hi ha juntes amb purpurina i transparents. Sempre cal posar l’adequada en cada superfície; en les zones d’alt trànsit cal posar-hi una junta epoxi, en comptes de una amb base ciment, per evitar propagació de verdet, fongs i bactèries.

Els dissenys de les gresites van amb consonància amb molts dels models de peça ceràmica i de porcelànics que es treballen actualment, com per exemple, acabats tipus fusta, tipus marbre, tipus hidràulics, colors cimentosos i amb dissenys avantguardistes.

Fins hi tot hi ha fabricants que ens permeten adaptar el disseny segons ens convingui, combinant els colors com més ens agradin o fins hi tot, amb impressió digital, podem plasmar una fotografia que ens agradi al nostre gresite per fer una composició.

Aquest tipus de peça ens proporciona moltes possibilitats decoratives en totes les estances de casa nostra, tant dins com fora de la vivenda.

 

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

Powered by Clic Comunicació