Consells sobre com protegir-nos correctament a la feina
  • 1001
  • 0

Consells sobre com protegir-nos correctament a la feina

Durant la nostra jornada laboral convé no tenir cap risc. Es important seguir totes les normes de seguretat establertes i sempre protegir-nos correctament les mans, els peus, els ulls, el cap i tenir una correcta protecció respiratòria en feines on hem de treballar amb gasos i vapors.

Cada feina dependrà d’unes mesures de seguretat o altres, de la mateixa manera que haurem de portar roba de protecció laboral o elements de protecció per cada part del nostre cos.

A continuació us aconsellarem quins son els riscos i valors a tenir en compte a l’hora de escollir una bona protecció a la feina.

Protecció del cap. El cap es de les parts mes importants del nostre cos que haurem de protegir a la nostra feina si patim risc de la caiguda d’objectes a sobre nostre.

Primerament haurem d’identificar els riscos de la nostra feina i escollir cada casc que sigui adaptat per nosaltres. Existeixen de molts tipus i funcions com els de: antipenetració, amortiguador per absorbir els xocs, deflectors inclús els que porten protecció facial incorporada.

Protecció de les mans. A l’hora de treballar amb les mans haurem de tenir en compte escollir guants de protecció adaptats per cada feina. Existeixen de molts tipus, per això haurem de tenir en compte que estiguin adaptats per la nostra feina o risc laboral. Observarem que porten una sèrie de pictogrames on indiquen el seu grau de protecció, com els riscs mecànics, contra el fred, per bombers, soldadors, contra productes químics o microorganismes o talls amb ganivets i objectes afilats.

Protecció dels peus. Especialment en feines on hem de caminar per sobre de superfícies irregulars, obres, tallers mecànics o manipular objectes pesats, haurem de protegir correctament els nostres peus amb calçat  de protecció especial.

Existeixen de molts tipus, per això haurem de tenir en compte les normatives i les indicacions indicades per el fabricant on ens indicaran amb una sèrie de numeracions els usos de cada calçat.

Existeixen sabates equipades amb sola antiestàtica, sola resistent al hidrocarburs, plantilles antiperforació, aïllament del fred i la calor, amb protecció del turmell, resistent a talls…

Protecció auditiva. Si hem de suportar sons elevats a la feina durant molt de temps, convé fer servir elements de protecció auditiva. Aquests elements atenuaran la mitja del so a la feina disminuint eficaçment sorolls que ens podrien perjudicar la nostra audició a llarg plaç.

Per això es molt important valorar el nivell de so a la feina i protegir-nos correctament amb taps per les orelles o cascos de protecció auditiva segons cada cas.

Protecció respiratòria. A feines on es treballen en ambients on hi poden haver partícules tòxiques, gasos o pols en excés com el grafit, la fusta, el carbó, la fibra de vidre o els vapors orgànics, haurem de protegir-nos amb màscares filtrants.

Ens evitaran respirar aquests gasos i vapors que poden ser molt perjudicials per la nostra salut. Existeixen de varis tipus, de protecció d’us curta com les FFP1, FFP2 i FFP3.

Per altra banda, podem trobar màscares que porten filtres per gasos i vapors, anomenades de classe 1, 2 i 3, indicades per a concentracions contaminants entre 0,1% fins a 0,10%.

Protecció ocular. En treballs i eines on pugui haver projeccions de partícules, ja siguin líquides, de pols o hi hagin productes químics o radiació, haurem de tenir en compte escollir ulleres o elements de protecció que ens puguin protegir.

Escollirem segons els nostres riscos laborals, el tipus de protecció, el tipus ocular i el tipus de muntura que portarem i que ens sigui còmode, per finalment tenir en compte els filtres si treballem com en els casos dels soldadors, amb llums ultraviolades, infrarojos o on pugui haver llums d’una forta intensitat.

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

Powered by Clic Comunicació