Avantatges i inconvenients de les estufes de llenya
  • 1389
  • 0

Avantatges i inconvenients de les estufes de llenya

Durant els mesos més freds de l’any disposar de xemeneia o una estufa és primordial per mantenir la nostra llar en una temperatura òptima.

Una època ideal per pensar en la seva instal·lació és durant la tardor, sobretot als mesos de setembre a novembre, previ als mesos de més fred.

Avui dia es poden utilitzar estufes que funcionen amb tota mena de combustibles, com el gas, pellets, llenya o fins i tot les que funcionen amb electricitat. La seva elecció pot variar en molts casos i necessitats.

En el nostre cas, ens centrarem per l’opció d’utilitzar les estufes de llenya i enumerarem els seus avantatges i inconvenients.

Principals avantatges de les estufes de llenya

Les estufes de llenya destaquen per mantenir més la calor que un altre tipus d’estufes, fins i tot hores després d’haver-se apagat.

La llenya és un combustible ecològic ia més molt econòmic en comparació a un altre tipus d’estufes que funcionen amb altres combustibles.

Les estufes de llenya són considerades com un element de decoració a casa nostra, ens donarà un original i diferent molt valorat per moltes persones.

Un altre avantatge d’algunes estufes de llenya, és que hi ha models que ens permetran cuinar-hi. Moltes porten incorporada una petita cuina a la part superior de l’estufa. Si som amants del menjar cuinat a la llenya, aquesta opció ens encantarà.

Principals inconvenients de les estufes de llenya

La llenya és pesada i convé reposar constantment en la nostra estufa. De manera que serà primordial tenir per poder emmagatzemar-la.

En comparació a un altre tipus d’estufes, són una mica més brutes, ja que la llenya cremada genera cendres i partícules que haurem de netejar assíduament.

El preu de les estufes de llenya són una mica superiors a altres estufes, encara que no és del tot dolent, ja que a la llarga el seu ús serà més rendible a causa del baix preu del seu combustible.

L’encesa de l’estufa és més lent en comparació a les estufes elèctriques, de gas o pellets, de la mateixa manera, que no ens serà possible programar-les.

És primordial comptar amb una ventilació adequada i una sortida de fums.

Un cop instal·lada, no podrem canviar-la de lloc a menys que vulguem fer una nova obra per a la seva instal·lació.

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

Powered by Clic Comunicació