Ja sentim olor de barbacoa!
  • 1004
  • 0

Ja sentim olor de barbacoa!

Els àpats sempre han estat l’excusa perfecta per fer trobades familiars amb amics, sobretot quan comença el bon temps. Les barbacoes son perfectes per fer reunions i gaudir tots junts d’un bon dinar o sopar a l’aire lliure.

Escollirem un tipus de barbacoa o altre depenent del lloc on la volem ubicar, de l’espai disponible i de l’ús que li volem donar. N’hi ha de fixes com les d’obra, les prefabricades o bé de portàtils de xapa i fusta que poden ser les de carbó, gas, llenya, elèctriques…

Les barbacoes d’obra són les més personalitzables, ja que les construïm des de zero amb totxo i morter refractari ben bé al nostre gust i encaixada a la perfecció en l’espai que li destinem en conjunt amb la resta de l’entorn. Pot ser ben bé l’espai on coure la carn o posar-hi també un bon taulell on deixar els estris necessaris i una pica per no haver d’entrar i sortir a la cuina. Per aquest tipus cal fer una solera amb uns bons fonaments.

Les barbacoes prefabricades combinen diferents tipus de materials (refractaris, formigó, planxa…), són més ràpides i senzilles de muntar; actualment disposem de molts models i moltes mides i tots ells amb més o menys estris per poder afegir i arribar a tenir també una petita cuina fora del jardí. Fins i tot, un cop muntada la podem folrar amb rajola o pintar-la al nostre gust.

Si deixem a un costat els totxos amb xapa trobem també varies opcions:

Les barbacoes de carbó, que es consideren les més “autèntiques” alhora d’aconseguir el gust a la carn, molta gent opina que són les millors pel sabor que li donen als nostres plats. Són una mica més lentes alhora d’escalfar-se i coure la carn, però aquest ritual fa encara més especial la trobada. Depenen de la recollida de cendres que tinguin, també pot ser més o menys fàcil alhora de netejar-la. Solen ser de bon transportar.

Les barbacoes de gas són més netes que les de carbó i molt més ràpides; també podem regular més la cocció dels aliments al fet de tenir un regulador de temperatura incorporat. Per als que els hi agrada anar més a la idea, aquesta és una bona opció a tenir en compte. Amb l’inconvenient que són més pesades i per tant, més difícils de transportar d’un lloc cap a l’altre, així com el seu emmagatzematge. No obstant, també hi ha l’opció portàtil tipus càmping.

Les barbacoes elèctriques, son ideals per fer-les servir en pisos o edificis on és prohibeix l’ús del carbó i hi ha risc d’incendi. Es una opció també molt recomanable en aquests casos, encara que el sabor de la carn no es tan tradicional com el de les barbacoes de carbó.

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

Powered by Clic Comunicació